ESEMÉNYEK

Olvasással, könyvkiadással, vásárlással, rendezvényekkel kapcsolatos információk.

7/12/2008

Jó tanácsok kezdő íróknak

Bejegyezte: Borostyán |

Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy te magad is íróvá válj?

Bátortalan vagy az első lépéseket illetően?

Vagy egyszerűen fogalmad sincs hogyan kezdj hozzá?

Eseteg már kész is az első könyved, de nem tudod hogyan tovább?

Nos a Youtube-on két olyan írónőt is találtam, akik szívesen megosztják az íróplántákkal, hogyan zajlik is le ez a folyamat, milyen segítségeket vehetnek igénybe és milyen hibákra figyeljenek oda alkotás közben.

Claire Cook többszörös Bestseller szerző, romantikus regényeket ír, az Egyesült Államokban él. Hazánkban legjobb tudomásom szerint nem jelentek meg a könyvei, de ha valaki látta a Kutyátlanok kíméljenek című romantikus vígjátékot (mely az ő alkotása alapján készült), akkor már sejtheti milyen regényeket ír.Íme az ő személyes Writing Workshop videói (mind anglolul), melyeket könnyedén, humorosan és egy egy adott témára szorítkozva oszt meg velünk:

Writing Workshop 1
Writing Workshop 2
Writing Workshop 3
Writing Workshop 4Barbara Kyle romantikus regényeket ír, Stephen Kyle néven pedig krimiket, thrillereket. Régebben színésznő volt, de a '90-es években visszavonult és azóta csak regényekkel foglalatoskodik. Hazánkban ő sem ismert.
Nemrég kiadott egy DVD-t arról, hogyan építsük fel regényünket és a történetet. Az ő előadásmódja inkább hasonlít egy egyetemi órára, de részletesebben boncolgatja az adott témákat. Ez is angolul hallgatható.

Barbara Kyle's Writing Fiction Workshop-Part 1
Barbara Kyle's Writing Fiction Workshop-Part 2
Barbara Kyle's Writing Fiction Workshop-Part 3

A youtube-on akad még jó pár, ezekhez hasonló "workshop", így akit komolyan foglalkoztat a téma, kedvére mazsolázhat a honlapon.

2 megjegyzés:

szeee írta...

Borostyán, te gondoltál már rá ezek szerint????? Mesélj...;-)

Borostyán írta...

Szerintem a legtöbb, olvasni szerető ember fejében megfordul ez a gondolat :) Én olyan szinten sosem gondoltam rá, hogy véghez is vigyem a dolgot, ismerem a korlátaimat. :D